Worldcon Helsingissä 9.–13.8.2017

Piirtänyt: Ami Hauhio -kiertonäyttely on esillä Worldconissa, Helsingin Messukeskuksessa 9.–13.8.2017. Worldcon on kansainvälinen science fiction- ja fantasiatapahtuma, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Järjestyksessä tämä on jo 75. Worldcon. Viiden päivän aikana Messuhallissa on valtavasti ohjelmaa, ja myös monia scifiä ja fantasiaa tavalla tai toisella sivuavia näyttelyitä.

Ami Hauhio oli suomalaisen scifisarjakuvan pioneereja, ja siihen lajityypiin lukeutuvat myös hänen ehkä tunnetuimmat sarjakuvansa Maan mies Marsissa, sekä Koltan perintö. Tieteisaiheita esiintyi myös Hauhion kansikuvittamissa kirjoissa.

marsista

Worldcon in Helsinki, Finland 9–13 August 2017

Drawn by: Ami Hauhio -exhibition goes to Worldcon in Helsinki 9.–13. August 2017. Worldcon is 75:th international science fiction and fantasy convention and is arranged for the first time in Finland.

Ami Hauhio (1912–1955) was one of the pioneers of Finnish scifi and fantasy comics. His best known works include comics like Earthman in Mars (Maan mies Marsissa) and The Skolt’s Legacy (Koltan perintö), both scifi stories. Hauhio also made a lot of book covers, including many with scifi or fantasy themes.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.