Laikku 05:Kotimaiset kuvasarjat 1900-1945

Suomalaisen sarjakuvahistorian keräämisen ja tutkimisen kannalta uraauurtava teos oli Asema kustannuksen vuonna 2005 julkaisema Laikku 05. Kirja kokosi yksiin kansiin näytteitä monilta kotimaisen sarjakuvan pioneereilta vuosilta 1900-1945. Useimpia näistä oli aikaisemmin mahdollista nähdä vain divarien tai kirpputorien satunnaisissa lehtilöydöissä, tai Kansalliskirjaston mikrofilmeillä.

Ami Hauhio oli luonnollisesti yksi esitellyistä taiteilijoista. Kirjaa on yhä saatavana kustantajalta, eli kulttuurityö tuskin toi tässäkään tapauksessa kaupallista menestystä. Kannattaa ehdottomasti hankkia, löytynee toki myös kirjastosta.

http://www.asemakustannus.com/kirjat/laikku05.html

Laikku 05, Asema Kustannus, 2005. Kansikuvassa Hjalmar Löfvingin Olli Pirteä ja Poika Vesannon Saku Sämpylä.

 

In 2005 Finnish publisher Asema collected samples of Finnish pioneer comics artists from 1900 to 1945. The book Laikku 05 presented the works of nine early artists, including Veli Giovanni, Akseli Halonen, Ami Hauhio, Hjalmar Löfving, Egon Meuronen, Alexander Tawitz, Gösta Thilén, Poika Vesanto and Olavi Vikainen. The book is in Finnish, and still available from the publisher: www.asemakustannus.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.