Seura-lehden sanaristikko

Seura-lehden nro 37/2017 sanaristikossa oli tämmöinen vihje. Ami Hauhio ylittää siis tunnettavuuskynnyksen silläkin tavalla, että hänen nimensä tunteminen kuuluu sanaristikkoharrastajien yleissivistykseen. Ami on sikälikin erikoinen, ja itse asiassa moderni etunimi, että se sopii molemmille sukupuolille. Sekä Hauhiolle että Aspelundille se tosin on taiteilijanimi, eikä virallinen etunimi.

Hauhion pojantyttären mukaan 1950–1960 -luvuilla ristikoissa saattoi olla vihjeenä Hauhio – Lovén. 1970-luvulla Apinamies-kappaleen suosion myötä Aspelund hiljalleen syrjäytti Ami Lovénin ristikkovihjeissä.

Ristikon laati Erkki Vuokila ja kuvitti Reima Mäkinen.

ristikko

Finnish family-magazine Seura had this clue in their crossword-puzzle in 2017. Aspelund and Hauhio shared their first name, and the answer is AMIT, which is plural of the word AMI in Finnish. It’s nice to notice that Ami Hauhio is famous enough that his name can be used this way. Also noticeable is that Ami Aspelund is a Finnish female singer. Ami is a rare and also modern example of a Finnish name that suits both sexes.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.