Suosittuja lauluja

Suomalaisen musiikin päivänä 8.12.2017 on oikea hetki postata jokin aika sitten huuto.netistä bongaamani Ami Hauhion kansikuva. Nuottivihko kuplettimestari J. Alfred Tannerin lauluista on Kanervan kustannusliikkeen julkaisema. Painovuotta ei ole merkitty, signeerauksen vuosiluku on 1947.

jalfredtanner

Kansikuva viittaa kirjasessa mukana olevaan Kulkurin valssiin, jossa lauletaan mm. että ”Vaikk’ linnojen kruunut ne valoaan luo ja kristallit kimaltelee, ei liikuta kulkuria laisinkaan tuo…” Kappaleen sävel on ruotsalaista alkuperää 1800-luvulta, ja suomenkieliset sanat on tehnyt J. Alfred Tanner. Laulun pohjalta oli vuonna 1941 tehty erittäin suosittu kotimainen elokuva jossa pääosaa esitti Tauno Palo.

December 8th is the Finnish Music Day, and the birthday of Jean Sibelius. It is a good reason to post a picture of Ami Hauhio’s cover for sheet music collection of J. Alfred Tanner’s songs. Printing year is not mentioned, but the signature in the cover is from 1947. Tanner (1884-1927) was a popular comic song artist, and some of his lyrics are still known in Finland. The cover art is from song Kulkurin valssi (Vagabond’s Waltz). The song inspired also a very popular Finnish film of the same name in 1941, starring the greatest film star in Finland, Tauno Palo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.